10 de marzo de 2018

Recés de Quaresma en Càritas Interparroquial Cullera








El passat dissabte 24 de febrer, ens vam trobar al Santuari de l’Encarnació, Mare de Déu del Castell de Cullera –lloc privilegiat– per fer el Recés de Quaresma de Càritas interparroquial, al qual estaven convidats tots els voluntaris. 
 


















El recés va estar conduït per Luis Molina, rector de Sants Joans de Cullera i vicari episcopal de la Vicaria VII. Es va basar en el text evangèlic de Sant Marc sobre la curació d’un paralític. Després de la meditació es va deixar uns minuts de silenci i es va acabar amb l’oració de l’Àngelus.

Tot seguit i aprofitant el lema de la campanya d’enguany, Mary Falcó, directora de la Vicaria va fer una reflexió sobre el compromís del voluntari en Càritas. “Càritas deixa una empremta en nosaltres, transforma la nostra vida. 

Des de Càritas pensem que un món millor és possible. Ser voluntari en Càritas ens obliga a ser coherents en la nostra acció, no hi ha prou amb la bona voluntat. Hem de buscar la formació, les reunions,… per poder fer les coses millor. Hem de ser actius per despertar els valors que tenim en la societat. Cal remarcar la importància de l’oració i, sobretot, cuidar–nos uns als altres, acompanyar–nos i acceptar l’altre com és. Això ens ha de fer sentir part d’un mateix cos. Hem de compartir el regal que se’ns ha donat”.


En acabar la intervenció de Mary, els voluntaris i voluntàries es van reunir per grups per treballar unes preguntes que portaven a la reflexió. Així van reflexionar sobre com estan vivint en aquests moments el seu voluntariat i quines alegries estan vivint amb major intensitat. També es van plantejar reptes no només en l’àmbit individual sinó en l’àmbit d’equip. Tots van coincidir en què són uns privilegiats per haver estat cridats a estar en Càritas i l’alegria amb què ho viuen. Viuen el seu voluntariat amb gratitud.

Tots ens vam anar cap a casa amb un bon sabor de boca i amb ganes de més moments com el viscut dissabte. Espais per poder pregar, compartir i reflexionar junts.


Càritas interparroquial de Cullera