1 de junio de 2016

Mes de Cáritas

Hui acaba   amb   esta  taula dels  proyectes  locals,  un recorregut que va començar amb la presentació de la Campanya Institucionalquan  de   la   de  la  nostra   coordinadora    Montse   Alberola, vam   coneixer   els  reptes,   propostes   i  reflexions  que  des   de Cáritas   preparaven   per  a   enguany,  davall   el  titòl:   

            “Practica la justícia. Deixa la teua emprenta”



Vam conéixer gràcies a Adolfo Vedri el projecte Simón, on ¡¡vam descubrir tantes coses sobre les persones sense llar!! Ens va convidar a canviar l’enfocament i per tant veure allò que no sabíem veure; ens va dur a desmitificar pensaments que créiem veraços; a comprendre que som molt mes que les postres possessions o la nostra aparença; que la solució no és la limosna; ….Tot un descobriment que pot canviar vides




 Hem sabut què és una empresa d’inserció sociolaboral; com contribuïm a que persones amb moltes dificultats per a trobar treball en el món laboral puguen reinserir-se gràcies a accions tan simples com donar la nostra roba  a Cáritas.
Però també hem aprés conceptes tan bàsics i importants com és la necessitat de distinguir entre allò que donem perquè es destine a reciclatge i el que donem destinat a l’us per part de persones. En este últim cas, mai donarem robes que no seriem capaços de posar-nos nosaltres. 


En acabar la conferència titulada “Les donacions de roba a Càritad creen treball social”, els nostres amics i col·laboradors de L’Escola Municipal de Tabal, Dolçaina i Danses de Cullera, amb l’amabilitat que els caracteritza i en mostra, una vegada mes de la simpatia que senten cap a Càritas, van estar presents en les postres activitats i ens van oferir una mostra de musica i balls típics, amb els trajes regionals, tot un bell detall per la seua part, i van donar una nota final plena de color i d’art a una magnifica jornada.





Un altre tema que ens preocupava era el dels refugiats, i vam tindre la sort que el responsable de Cooperació Internacional de Càritas Diocesana, Alfredo Marhuenda, ens parlara sobre esta problemàtica ampliant l’enfocament i invitant-nos a alçar els ulls a realitats quasi desconegudes i que van més enllà del habituals titulars periodistics del moment.


Parlarem d’un món que es casa comú de civilitzacions diferents; parlarem d’un món en guerra; parlarem de països pobres que obrin les seues portes a milers de refugiats sense titubejar, parlarem de conflictos oblidats i de veus silenciades, parlarem de comerç just,…
¡Vam aprendre tantes coses!!

A més, vam comptar amb la presència de Paco de CEAR, que ens va informar de la situació dels refugiats a nivell local. Va tindre l’amabilitat d’explicar-nos el procés d’acolliment de les persones refugiades que són acollides en Cullera: quines ajudes reben i per quant temps, quin tipus d’assessorament li’ls proporciona, quals són els col·lectius amb mes presència en Cullera, ….